Mina hjältar som cykelpendlar

Nu har det gått en vecka sedan senaste inlägget. Har gått flera dagar och tänkt att jag ska göra ett inlägg. Det ploppar hela tiden upp ämnen som jag vill ta upp.

C058AA39-D21E-469E-9017-191A09EC9B2A.jpeg

Blev lite mer resenärer innan vi kom fram

helt knökfullt på grund av elfel norr om stan

Jag försöker få in lite cykelpendling mellan klubbträningar och behov av bilen i jobbet. I torsdags blev det tillfälle. Ibland cyklar jag både till och från jobbet. Men i och med den nya lokalen på Söder så har jag varit tvungen att skaffa ett klippkort på ett Gym i närheten så jag kan duscha innan jobbet. Lite knöligt men vad gör man inte. Idag så blev det pendeln in för att sedan cykla hem från jobbet. Kan ibland bli före mycket med både och. Det var ju tanken att detta skulle vara en återhämtningsvecka (Garminen tyckte att 5 dagars återhämtning var bra efter sista CX tävlingen i Falun ;). Dagen till ära bjöd på tågstrul. 30minuters väntan innan pendeln dök upp (elfel norr om stan var anledningen). Vagnen var först helt tom. Men innan vi kom fram till Söder var den så full så jag höll på att inte komma av. Dörrarna stängdes framför mig så jag tryckte ut hjulet så de inte gick att stänga. Sedan var det bara att försöka trycka sig igenom. Skulle inte regna idag men blåsa nordan. Såklart blev det lite regn men ändå helt ok. Grusväg så mycket det gick och skarva på lite var tanken. Hade hoppats på att komma iväg 4, men det blev 5 så kom hem lite senare än beräknat. Men hade garderat med hjälmlampa och bra ljus på styret så inga konstigheter där.

När jag sitter på cykeln snurrar många tankar igenom skallen. Idag gick tankarna runt all denna informationsstorm om klimatet och allas strävan att helt plötsligt vara så klimatsmarta och bra. Slås då av tanken att alla som hela tiden retar upp sig på oss cyklister. Vare sig vi är i skogen eller på landsvägen verkligen borde tacka oss istället. Vi om några hjälper ju till att stötta klimatet mot bättre värden. Jag cyklar som sagt var inte varje dag på något sätt. Men har flera vänner och bekanta som gör det i princip året runt. DE är verkligen mina hjältar. Snacka om klimatsmarta.

När jag i värsta fall sitter i min bil på tex Liljeholmsbron och kö. Ser denna flod av cyklister som rör sig som en orm mot stan och det regnar och stormar då blir jag så djäkla imponerad och det är verkligen alla möjliga. Tjejer på damcyklar till gubbar på elmoppar (cyklar) klädda för att tåla alla väder som tar sig fram mot dagens arbetspass. Är man dessutom lite ekonomiskt lagd så blir det ju larvigt i jämförelse. Nu tar jag ju inte bilen om jag verkligen inte behöver den, men ändå. Tar jag bilen en dag för att den bara ska stå på gatan utanför studion så kostar det mig ca 280 exl. värdeminskningen på bilen. Detta mot alla klimatfördelar som cykelpendling gör. Sedan att jag och alla andra som cyklar många gånger lever ett hälsosammare liv som sparar samhället enorma resurser i tid och pengar tänker kanske inte dessa surisar som för en konstig hatkampanj mot cyklister på. DE förstår inte att vi sparar deras skattepengar… och hjälper moder Jord att återhämta sig lite snabbare.

Högtryckstvätten är guld efter lite grusvägdistans

Högtryckstvätten är guld efter lite grusvägdistans